Dječak Daris Hodžić (7) treću godinu zaredom učestvovao na Maršu mira

Dječak Daris Hodžić (7) treću godinu zaredom učestvovao na Maršu mira

Građani Trepča kod Tešnja ove godine su 15. put zaredom učestvovali u Maršu mira “Trepče – Srebrenica”.

Među stanovnicima ovog mjesta koji sdu pješačili do Srebrenice i ove godine je bio dječak Daris Hodžić. Ovaj sedmogodišnjak je na taj način zavbršio svoj treći uzastopni Marš mira, nakon što je bio učesnik prethodne dvije godine.

“Daris ponos moj. Iskreno, kao roditelj ponosan sam da dječak sa sedam godina krene na put od Trepča do Potočara i tako tri godine za redom. Zaista nije mala stvar i na takav jedan dostojanstven način odati počast svim žrtvama genocida u Srebrenici. Ovako se postaje veliki čovjek i postaje patriota svoje zemlje”, napisao je njegov otac Husejin Hodžić.

Podsjetimo, danas će se u Memorijalnom centru Srebrenica klanjati dženaza i obaviti ukiop 14 tabuta s posmrtnim ostacima.

Osim u Srebrenici, prikladnim i brojnim programima 29. godišnjica bit će obilježena širom Bosne i Hercegovine, regije, ali i svijeta.

Obilježavanje najvećeg zločina nakon Drugog svjetskog rata na tlu Evrope započelo je još jučer cjelodnevnim aktivnostima u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari. Tabuti sa posmrtnim ostacima žrtava genocida dočekani su u Potočarima gdje će danas biti i ukopani.

Komemoracija će započeti u Potočarima u 10:30 sati, dok će dženaza početi u 13:20 sati.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica