Dječak i djevojčica iz BiH pronašli na plaži novčanik pun para i vratili ga vlasniku

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dok su se igrali, u jednom trenutku su ugledali povelik novčanik na plaži, u hladovni ispod drveta. I naravno, uzeli ga i otvorili, a onda oči u nevjerici bolje rastvorili: novčanik je bio pun novca

Prošlog vikenda na Buškom jezeru održana je vježba GSS HBŽ, a pripadnicu su vježbali spašavanje na vodi. Dvojica očeva, pripadnika GSS Maša iz Prisoja i prijatelj mu Ćosić iz Livna su poveli i djecu: Maša svoju 10-godišnju kćerku Klaru, a Ćosić 11-godišnjeg sina Karla, koji su se ubrzo sprijateljili, prenosi tonislavnews.com.

I dok su im očevi vježbali spašavanje na vodi, njih dvoje su šetali prekrasnom plažom Marinovac na kojoj je bilo kupača.

Foto: tomislavnews.com

U jednom trenutku ugledali su povelik novčanik na plaži, u hladovni ispod drveta. I naravno, uzeli ga i otvorili, a onda oči u nevjerici bolje rastvorili: novčanik je bio pun kuna!, piše tomislavnews.com.

Možda, kažemo samo možda, je dječja mašta na trenutak pomislila što bi sve mogli kupiti za taj novac, ali odgoj i “trubljenje” roditelja da se tuđe ne dira, da se nađeno vrati vjerojatno im je odmah prošla kroz glavu i potražili su, zovnuli očeve.

Foto: tomislavnews.com

– Uzeo sam novčanik u kojemu je bilo više hiljada kuna, a od dokumenata bila je samo zdravstvena iskaznica. Pročitao sam prezime i mjesto izdavanja iskaznice Bjelovar. Znao sam da mora biti neki naš iseljenik iz Bukove Gore. Zovnuo sam prijatelja u Bukovoj Gori, a i svoju vezu u Bjelovaru ako se čovjek već vratio kući. Nije prošlo dugo, čovjek je stigao do jezera, predao sam mu novac i rekao da pribroji, bilo je sve u redu, zahvalio je, a Klari i Karlu dao novčanu nagradu. Oni su se nećkali, neće uzeti, pogledali i mene i kad sam im ja rekao da mogu uzet, uzeli su! – ispričao je Klarin otac Mario Maša Sabljić.