Portal 072info

Dječak iz Srebrenika, obolio od leukemije, družio se sa zvijezdama Barcelone

Navijačka grupa FC Barcelona Balkans fans objavila je na svojoj stranici priču o devetogodišnjem dječaku Davudu Džafiću, iz Srebrenika koji se bori godinama sa leukemijom.

Razlog za objavu jeste što je ovaj hrabri dječak veliki navijač Barcelone, a jučer mu se, zahvaljujući dobrim ljudima, ispunila velika želja.

Naime, Katalonski Crveni krst, ured Kluba za članove sa posebnim potrebama (OAE) i fondacija FC Barcelone su pomogli Davudu da upozna igrače Barcelone.

barca-1

Tako je maleni dječak iz Srebrenika upoznao između ostalog Lea Messija, Neymara, Ivana Rakitića, Ardu Turana, Andresa Iniestu i ostale zvijezde Barce.

Veliku ulogu u svemu ovome imali su Albert Alvarez i Carles Godia, Pilar Guinovart (jedna od direktorica Kluba), Jordi Cardoner (potpredsjednik) i Kenan Terzić, koji vodi projekat T'acompanyem (za pomoć osobama sa posebnim potrebama).

Kako piše na stranici FC Barcelona Balkan fans, Davud zbog stranog jezika nije mogao popričati sa igračima, a zbog silne sreće i uzbuđenja nije odgovorio ni Ivanu Rakitiću koji mu se obratio na hrvatskom jeziku.

Malenom Davudu želimo mnogo sreće u borbi sa teškom bolešću.

Autor: (Al. Ti.) avaz

Podijelite članak