Portal 072info

Dječak koji je oslijepio jer su ga roditelji zanemarivali na zidu svoje sobe napisao “POMOZITE MI”

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Dječak i njegova mlađa sestra bili su predmet zanemarivanja punih 6 godina. Danas se mnogi pitaju, nakon što je sve otkriveno, kako je ovo bilo moguće!?

Danas 12-godišnji dječak koji je ostao slijep nakon šokantnog zanemarivanja od strane roditelja na zidu svoje sobe napisao je potresnu poruku “Pomozite mi”, otkriveno je u izvještaju koji je procurio u javnost ove sedmice.

Capture_uzas_2

Dječak i njegova mlađa sestra bili su predmet zanemarivanja punih 6 godina – od 2007. do 2013. godine. Danas se mnogi pitaju, nakon što je sve otkriveno, kako je ovo bilo moguće!?

Ono su živjeli u krajnje nehigijenskim uslovima, potpuno zanemareni. Mališan je oslijepio od mrene koju je dobio i nije mu pružena adekvatna medicinska njega.

Roditelji, Gillian Hendry i Craig Dick, oboje 34-godišnjaci, su osuđeni prošlog mjeseca na zatvorske kazne, ali se javnost u Velikoj Britaniji, gdje se slučaj dogodio, bavi pitanjem zašto službe nisu reagovale na vrijeme, a spomenuti izvještaj pokazao je da je bilo dovoljno upozorenja, uključujući i ona iz škole, da je potrebno nešto učiniti.

U medijima su objavljene i fotografije nehumanih uslova gdje su djeca živjela, uključujući i ovu dječakove spavaće sobe.

cazin.net

Podijelite članak