Dječak s poteškoćama osuđen jer je snimao nasilnike kako ga maltretiraju

Podijelite vijest

djecak

15-godišnji dječak proglašen je krivim za tajno snimanje nasilja kojem je svakodnevno bio izložen od nekolicine kolega iz razreda.

Shea Love (40), iz gradića South Fayette (Pennsylvania), je majka dječajka koji je svakodnevno bio žrtva bullyinga te koji, s obzirom na poremećaje od kojih pati – zakašnjelo razumijevanje, ADHD i anksioznost, nikad nije bio u stanju majci ispričati sve što su mu radili. Tako je 15-godišnjak uzeo iPad i snimio nasilnike dok su ga maltretirali. No, izgleda kako mu to nije bila nimalo olakotna okolnost.

‘Cijela ova situacija je bila prava noćna mora’, izjavila je Love za lokalne medije, pomno čuvajući djetetov identitet. ‘Sve je to dovelo do stanja u kojem se moj sin osjeća jadno’, rekla je.

Prema zapisniku sa suda od 19. marta, dječak je snimio sedam minuta materijala i pritom objasnio kako je to učinio jer mu se nakon maltretiranja uvijek činilo kao da to što je čuo nije bila istina.

Rekao je da su ga kolege iz razreda maltretirale nekoliko mjeseci no to nije mogao nikako dokazati.

‘Želio sam neku pomoć. To se nije dogodilo samo jedan put. To se događalo svakog dana u razredu’, rekao je dječak.

Love je svjedočila kako se na snimci vidi komunikacija napadača – jedan dječak govori drugome da njezinom sinu skinu hlače. Nastavnik im je u tom trenutku rekao da ukoliko njihov razgovor nema veze s matematikoma tada neka odmah prestanu pričati.

Kasnije se na snimci čuje učitelj kako govori nasilnicama da sjednu na svoja mjesta, a jedan od njih mu odgovara: ‘Što? Samo sam ga pokušao prestrašiti’.

No, unatoč snimljenom materijalu, dječak je kažnjen, i to jednodnevnim pritvorom, novčanom kaznom i plaćanjem sudskih troškova, i to samo zato jer je prisluškivanje u njegovoj državi zakonom zabranjeno.

dnevnik.hr