Dječak sa fotografije prije tri godine rasplakao svijet, danas je potpuno zdrav

djecak
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Fotografija malenog dječaka koji bolestan stoji iznad WC šolje, a pokraj njega stoji starija sestra i pruža mu podršku u najtežim trenucima, obišla je svijet prije tri godine i nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Beckett Burge tada je imao četiri godine i borio se s akutnom limfoblastičnom leukemijom, a svaka kemoterapija izazivala je mučnine i povraćanje, pa je maleni vrijeme nakon toga uglavnom provodio u kupatilu držeći se za šolju. Javila se njegova majka Kaitlin i otkrila da je pobijedio bolest i da se napokon vratio u školu.

Sve je počelo 2018. godine kada je dobio visoku temperaturu, a doktori su mislili da je u pitanju upala uha. Kako se stanje nije popravljalo, napravili su još neke pretrage i postavili šokantnu dijagnozu. Maleni je proveo sljedeće dane u bolnici, na liječenju, a prošle sedmice njegov onkolog ponosno je rekao roditeljima da nema više kemoterapije, Beckett je zdrav!

U međuvremenu je prebolio i koronavirus, ali nasreću nije bilo nikakvih komplikacija. Svi se pitaju i kako je djevojčica s fotografije prebrodila cijelu situaciju, a majka otkriva da je Aubrey tada imala pet godina i u početku joj nije bilo jasno što se događa, ali kada su joj roditelji objasnili da je brat bolestan, ulogu starije sestre shvatila je i više nego ozbiljno. “Pomogla mu je da prebrodi bolest. U njoj je vidio majčinski lik”, kažu roditelji za New York Post, prenosi portal Večernji.hr.

GODISNJICA
MARKETING