Dječak silovao dječaka?!

Podijelite vijest

Petnaestogodišnjak iz Brčkog prijavljen je da je silovao pet godina mlađeg druga u brčanskom naselju Eš.

Prema nezvaničnim informacijama, petnaestogodišnjak je u večernjim satima 28. aprila zvao žrtvu da izađe vani, nakon čega ga je odveo iza zgrade i natjerao na polni odnos.

Ovaj slučaj je prijavila majka napastvovanog dječaka, a iz brčanske policije nisu htjeli potvrditi niti demantovati navode, pogotovo jer se radi o maloljetnicima.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi kazao je da dječak (10) iz straha nije smio otkriti ko mu je to uradio.

“On je prvo rekao da mu je to uradio neki drugi mladić. I nakon što je policija saznala ko je u stvari počinilac, mališan to i dalje negira, vjerovatno jer se boji”, kazao je naš izvor, piše Source.

Vijest o silovanju šokirala je mještane naselja Eš, koji ističu da je desetogodišnji dječak doživio veliku traumu.

“Dječaci se poznaju, a stariji dječak je tu veče kada se sve izdešavalo zvao mlađeg da izađu napolje da se druže”, ispričali su mještani.

U ljekarskom nalazu za napadnutog dječaka navedeno je da je riječ o pokušaju napastvovanja, ali da dječak ima povrede i teške psihološke traume. Ovaj slučaj predat je u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta, kome je policija proslijedila sve neophodne podatke.

Stručnjaci iz oblasti psihologije i sociologije smatraju da se u ovom slučaju radi o nekom poremećaju i da je obojici dječaka neophodna stručna i ljekarska pomoć, ali i zaštita.

source