Dječak umro zbog zanemarivanja i nebrige, policija privela roditelje

d 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog grube povrede djetetova prava, zanemarivanja i nebrige za njegovo zdravstveno stanje, čime su prouzrokovala njegovu smrt, istarska policija privela je u petak poslijepodne 45-godišnjakinju i 42-godišnjaka iz Pule, izvijestila je istarska policija.

Policija je 29. septembra primila dojavu iz pulske bolnice da je poslijepodne umrlo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom za njegovo zdravstveno stanje, čime su prouzročili njegovu smrt.

ČITAJ JOŠ:  Muškarac flertovao sa udanom ženom a ona mu slala gole slike: Pokušao ju je ucijeniti za 400 eura

Prema podacima policije, u posljednja tri mjeseca 15-godišnjem dječaku pogoršalo se zdravstveno stanje, no osumnjičenici ga nisu odveli ljekaru.

Djetetu se zdravlje znatno pogoršalo 27. septembra, no osumnjičenici su tek dva dana poslije, 29. septembra zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu, gdje je, nažalost, umrlo.

Neslužbeno se saznaje kako je 15-godišnjak u posljednja tri mjeseca znatno oslabio, izgubio kilograme, no roditelji ga, neovisno o tome, nisu odveli k liječniku sve dok mu se stanje nije znatno pogoršalo.

ČITAJ JOŠ:  U Hrvatskoj već počela potražnja za sezonskim radnicima: Ovo su najtraženija zanimanja

Riječ je o učeniku prvog razreda pulske Gimnazije.

Osumnjičenici su nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja danas poslijepodne privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.1

GODISNJICA
MARKETING