Dječaka drug posjekao britvom za vrijeme velikog odmora

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Maloljetnik (12) lakše je povrijeđen kad ga je godinu dana stariji drug ubo nožem u nogu i posjekao ga.

Kako prenosi Kurir, napad se dogodio u dvorištu OŠ “22. oktobar” u Surčinu u utorak oko 16 sati, za vreme velikog odmora.

O povređivanju maloljetnika obaviještena je policija, koja je odmah otpočela istragu, ali i Ministarstvo prosvete Srbije.Otac povrijeđenog dječaka A. N. za Kurir je opisao šta se tačno dogodilo, odnosno prenio nam je ono što mu je sin ispričao.

“Bio je veliki odmor, deca su igrala odbojku i u jednom trenutku lopta je odletela na drvo. Deca su gađala loptu kako bi pala, pridružio im se i moj sin. Počeo je da gađa drvetom loptu. Video je tog dečaka kako nekom britvom seče malu plastičnu flašu, ali ni na trenutak nije pomislio da će ta ista britva završiti u njegovoj nozi”, priča otac povrijeđenog dječaka i dodaje:

ČITAJ JOŠ:  TRAGEDIJA U BIH: Dvadesetogodišnjak poginuo 100-tinjak metara od kuće vraćajući se iz svatova

“Britva je probila patiku i zabola mu se u nogu u predelu oko srednjeg prsta. Zašto je to uradio, ne znam. Da li namerno i slučajno, pošto je moj sin stajao u blizini. Kad je video šta je uradio, taj dečak koji ga je posekao pobegao je u školu, a moj sin je ostao da leži na podu. Srećom, brzo su nastavnici to primetili i u školi mu je ukazana prva pomoć. U međuvremenu su zvali Hitnu pomoć i policiju, a razredna mog sina je pozvala mene”, objašnjava A. N.

Otac ističe da je nedopustivo da djeca nose noževe u školu.

“Kasnije sam čuo da je jedna britva nađena u školskom toaletu. Ne znam da li je reč o toj istoj britvi ili nekoj drugoj. U svakom slučaju, policija ju je uzela i naknadno će biti utvrđeno kome pripada”, rekao je potreseni otac.

ČITAJ JOŠ:  Podlegao pješak nakon što ga je jutros udario "Golf"

Prema njegovim riječima, roditelji dečaka koji je povrijedio njegovog sina nisu ni zvali da pitaju kako mu je dijete. 

“Srećom, povreda nije opasna, ali moglo je da bude mnogo gore. Ne izlazi mi iz glave krv koju sam zatekao”, kaže A. N.

Povrijeđeni dječak prevezen je u Institut za majku i dete, gdje mu je rana od 1,5 centimetara ušivena, pa je pušten na kućno liječenje.   “Idemo samo na previjanje. Brine me to što mi je sin rekao da je ta britva kojom je uboden bila zarđala”, kaže otac povređenog dečaka i dodaje da je sa sinom bio i u policijskoj stanici, gdje je dao izjavu.

Svetlana Jovanović, direktorka OŠ “22. oktobar” u Surčinu, za Kurir je potvrdila da se povređivanje učenika dogodilo i istakla da je škola nakon incidenta uradila sve po protokolu.

ČITAJ JOŠ:  Ispovijest prijatelja mladića iz Dalmacije koji je brutalno pretučen u BiH: Zvoni mi mobitel, kažu mi da je Vice mrtav

“Četiri dežurni nastavnika su u tom trenutku bila u školskom dvorištu, plus obezbeđenje. To se desilo ispod jednog drveta dok su gađali loptu. Bio je to trenutak, deca su se igrala, desilo se iznenada, ne verujem da je kod starijeg učenika postojala namera da povredi mlađeg. Na kraju se on i izvinio drugu. Bez obzira na sve, ispitali smo ceo slučaj, obavestili školsku upravu i postupićemo po protokolu o postupanju u ustanovi. Zvali smo Hitnu pomoć, obaveštene su sve nadležne institucije – policija, Centar za socijalni rad, Ministarstvo prosvete. Pokrenut je disciplinski postupak protiv učenika koji je povredio druga. Svakako je nedopustivo da učenici donose noževe u školu”, navela je ona.

GODISNJICA
MARKETING