Dječaku Harunu iz Zenice treba naša pomoć: 15-godišnjak živi u mukama, roditelji više nemaju novca

Dječaku Harunu iz Zenice treba naša pomoć: 15-godišnjak živi u mukama, roditelji više nemaju novca

Petnaestogodišnjem Harunu Neziću iz Zenice kojem su dijagnosticirane epilepsija tipa G40, opsesivno-kompulzivna smetnja i Tourettov sindrom potrebno je oko 5.000 KM samo za genetsku analizu koja bi trebala biti urađena u Belgiji.

Roditelji ovog hrabrog dječaka su u proteklih nekoliko godina iscrpili sva finansijska sredstva putujući u Hrvatsku i Sloveniju kako bi dječaku uopšte bila dijagnosticirana bolest. U liječenju su nesebično pomagali prijatelji, rodbina kao i svi oni koji su bili u mogućnosti.

No, put do ozdravljenja je tek počeo. Svakodnevnica porodice Nezić postaje nepodnošljiva, a dječak se konstantno bori sa stravičnim tikovima i napadima. Dječak je dobio podršku i putm Facebook stranice Dječak Harun Nezić, na kojoj se može vidjeti kako izgledaju strašni napadi s kojima se ovaj dječak bori.

Majka hrabrog dječaka Aida Nezić kazala nam je da su prošle sedmice stigli iz Zagreba odakle zahtijevaju da se dječaku uradi drugi dio genetskih nalaza i to u Belgiji ili Njemačkoj.

– Mi smo doktoru iz Slovenije poslali nalaze iz Zagreba i on je rekao da bi najbolje bilo da se drugi dio genetske analize uradi u Belgiji jer tamo rade kompletnu genezu. Naveli su cijene od 999 eura za djelomičnu ili 2.300 eura za kompletnu genezu, navodi Harunova majka.

Ona dodaje da je, zbog komplikovane dijagnoze (Tourettov sindrioma i epislepsije op.a.) vrlo važno da se uradi kompletna geneza, ali da oni za to nemaju sredstava.

Stoga je porodici Nezić i dalje potrebna pomoć svih dobrih ljudi koji su u mogućnosti da pomognu i ispune jedinu želju koju ovaj 15-godišnjak ima.

– Vrlo je poslušan. Uvijek kaže da će uraditi sve samo da ozdravi, govori majka ovog hrabrog dječaka i dodaje da je porodica Nezić neizmjerno zahvalna na svim savjetima, podršci i lijepim riječima svima koji su im do sada pomagali.

– To daje vjetar u leđa. Velika nam je želja da ova priča dobije svoj kraj kao sto je dobila i početak, komentariše Aida.

Pred njima je sada put u Belgiju, koji u potpunosti ovisi o volji dobrih ljudi.

– Želimo da se zahvalimo svim dobrim ljudima naše lijepe Bosne i Hercegovine i van nje, kao i cijeloj Evropi, jer vjerujte sami ni do dijagnoza ne bismo došli. Sve je skupo. Samo za odlazak u Zagreb nam je bilo potrebno oko 600 KM sa troškovima puta. Na klinici uvijek iskrsnu i dodatni troškovi, priča Harunova majka.

Ukoliko želite pomoći da Harun nastavi svoju borbu novac možete uplatiti na brojeve računa koje vidite na fotografiji ispod.

image

OSLOBOĐENJE

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica