Portal 072info

Dječaku iz Zenice invaliditet ne predstavlja prepreku: Ismail Zulfić presretan što je krenuo u školu

Šestogodišnji Ismail Zulfić iz Zenice nastavlja rušiti predrasude o osobama s invaliditetom. On je u ponedjeljak započeo novo poglavlje u svom životu. Ovaj vedri dječak, koji je rođen bez ruku, nestrpljivo je čekao trenutak da krene u školu. Kako nam je kazala njegova majka Elmina, mnogo se brinula kako će proći njegov prvi dan u novoj sredini.

– Strahovala sam kako će sve biti, a Ismail, vjerujte, nije. Hvala Bogu, sve je prošlo odlično. Nisam mogla ni zamisliti da će se sve na kraju ovako lako završiti – govori ona.

Posebno joj je drago što su Ismaila prihvatila djeca, nije bilo nikakvih zapitkivanja, a da sve prođe dobro, pobrinuli su se i nadležni u Osnovnoj školi „Hasan Kjafija Pruščak“, s učiteljicom na čelu.

– Učiteljica je djeci govorila o Ismailu i svi su ga odmah bez ikakvih problema prihvatili. Mogu vam reći da je Ismail i sutra ujutro jedva dočekao da krene u školu – kaže, vidno sretna, Ismailova majka i dodaje da Medžlis Islamske zajednice Zenica stipendira školovanje njenog sina.

 

Avaz.ba

Podijelite članak