Portal 072info

DJEČIJE IGRE MLADIH EVROPE: Zenicu predstavlja 52 mališana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U organizaciji Sportskog saveza grada Zenice, te odlaska mališana iz osnovnih škola sa područja grada Zenice u Njemačku u grad Gelzenkirhen, danas je u Press centru Gradske arene u Zenici održana preskonferencija povodom putovanja 52 zenička mališana na Dječije igre mladih Evrope.

Prisutnima su se obratili Himzo Halač, predsjednik Sportskog saveza Zenica, Mirsad Softić, profesor Prve gimnazije, te Admir Bajramović jedan od roditelja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Način grada Zenice i ovu aktivnost povjerio je Sportskom savezu grada Zenice i u to ime mi smo veoma zahvalni gradonačelniku Huseinu Smajloviću, te ćemo ovaj projekat iznijeti punom našom snagom i srcem te dati sve od sebe da obilježimo sport u našem gradu koji zaista cvjeta gdje sada već imamo na svakom koraku prvake i prezentirati dijelom naše sportske aktivnosti u Njemačkoj u Gelzenkirhenu. Mi smo dobili poziv da idemo na sprotske igre koje se zovu “Sportske igre mladih Evrope” u Gelzenkirhenu koje će se održavati od 03.06. do 06.06. Na tim igrama učestvuje 10 hiljda takmičara iz cijele Evrope te smo i mi pozvani da tu učestvujemo. U tom pozivu dobili smo i nekoliko discipilina na kojima bi trebali da učestvujemo, a mi smo se opredijelili na sljedeće discipline, a to je: mali nogomet mjesovitog karatkera (dječaci i djevojčice), odbojka na pijesku i trka Evrope koja se održava zadnji dan u koju mogu da učestvuju svi vršnjaci. Mi smo se uglavnom opredijelili na aktivnosti da odaberemo najbolje učenike iz osnovnih škola s područja Zenice i dijelom nešto srednjih škola grada Zenice”, istakao je Himzo Halač, predsjednik Sportskog saveza Zenica.

Na ovo putovanje izabrani su najbolji učenici sa najboljim vladanjem te najboljim afinitetima u sportu, koji su se pokazali tokom svog školovanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Važno je naglasiti da su treneri sa odabranih 52 djece u posljednja dva mjeseca uložili maksimalno truda da bi utrenirali mališane te ih na najbolji mogući način pripremili za odlazak u Njemačku, te su uključeni u sportske grane gdje imaju najbolje afinitete.

“Želim da se i ja zahvalim institucijama u gradu koje su podržale ovaj veliki projekat, naravno gradonaćelniku Smajloviću, te onima koji su povjerili tu dužnost nama. Želim da pohvalim i djecu koja se maksimalno i ozbiljno trude za ovo putovanja, a to je uzrast djece od 12 do 16 godina. Na treninzima koje smo organizovali za njih pokazali su dosta ozbiljnosti, mnogo truda. Napravili smo selekciju po njihovim afinitetima te se nadam da će s našeg aspekta da biti sve u najboljem redu. Ono što mi želimo to jeste da se djeca prvenstveno kući vrate živa i zdrava, a s druge strane potrudit ćemo se da predstavimo grad i državu u najboljem svjetlu. Svi roditelji su upoznati sa aktivnostima, sa datum polaska, maršutom kuda idemo, sa terminima dešavanja”, istakao je profesor iz Prve gimnazije Zenica Mirsad Softić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Prije dva mjeseca kada mi je sin javio za ovo bio sam skeptičan. Kolege sam znao, ali sam ih upozoravao koji je to teret voditi i odgovarati za 52 mališana, ali u skorije vrijeme vidio sam koliko je organizacija ozbiljna te sam i samim tim zadovoljan”, dodaje jedan od roditelja Admir Bajramović.

Mališani su istakli da jedva čekaju da njihova avantura započne, te se nadaju da će u Njemačkoj upoznati veliki broj svojih budućih prijatelja, te da će grad Zenicu predstaviti na najbolji mogući način.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nadamo se da će ovi mališani predstaviti grad Zenicu i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu, te da će upoznati veliki broj vršnjaka iz cijele Evrope.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME