Portal 072info

DJED POČINIO BRUTALAN ZLOČIN: Pucao sinu u butinu, pa uzeo sjekiru da ga dokrajči

policija srbija 0
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Živojin R. (92) iz Koprivnice kod Zaječara uhapšen je juče zbog sumnje da je na terasi porodične kuće hicem iz lovačke puške pokušao da ubije svog 68-godišnjeg sina Bratislava koga je pogodio u butinu.

Šta je prethodilo ovom nesvakidašnjem pokušaju ubistva utvrdiće istraga, a svi akteri bi trebalo da daju iskaz. Ono što je zasad utvrđeno jeste da je osumnjičeni 92-godišnji starac uzeo lovačku pušku, za koju je ima dozvolu, i pucao u butinu sinu koji sjedio na terasi. Nakon što je ispalio hitac u sina, Zlatica, supruga ranjenog Bratislava i Živojinova snaha, uspjela je starcu da oduzme pušku. Živojin, međutim, nije odustrajao od namjere i plana da usmrti sina. Uzeo je sjekiru i krenu ka Branislavu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Komšije oca i sina su čuli galamu i jauke koji su dopirali iz njihovog dvorišta pa su potrčali. Stigli su na vrijeme, savladali starca i razoružali ga, oduzeli mu sjekiru, da ne bi završio “posao” i usmrtio već povrijeđenog sina.

Pozvani su policija i Hitna pomoć koja je ranjenog Branislava prevezla u bolnicu. Osumnjičenom Živojinu policija je odmah, po nalogu tužioca, odredila zadržavanje do 48 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U selu nadomak Zaječara juče su svi bili šokirani nakon saznanja da je Živojin pokušao da ubije sina, s kojim, koliko je njima poznato, nikada nije bio ni u kakvom ozbiljnom sukobu. Ni otac ni sin nisu poznati kao kavgadžije, nasilnici, o čemu svjedoči i to da ni protiv jednog nisu podnošene krivične prijave, “čisti” su pred zakonom.

“Oni su bili porodica za primjer. Vrijedni, bogati. Živojin i njegova supruga, koja je umrla prije nekoliko godina, radili su vrijedno, prodavali na pijaci i sinovima pomogli da sagrade kuće u Zaječaru, gdje je živio Branislav sa porodicom, i Boru, gdje im je drugi sin. Slagali su se super, još se sjećamo, kada su bile neke igranke u selu, pa Živojinova žena, sa sinovima i snahama, ode. Svi dotjerani, ne zna se ko je ljepši od koga”, priča jedna vremešnija mještanka Koprivnice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Živojin je tokom radnog vijeka bio zaposlen kao trgovac, ali je u kraju poznat kao pčelar. Njegov med je bio nadaleko hvaljen.

“Djed, iako ima 92 godine, više je nego vitalan. Dobrog je zdravlja i dan-danas vozi. Koliko je sposoban, svjedoči i to da zna da ujutro sjedne u kola odveze se u Zaječar, pojede burek i vrati se”, kažu Koprivninačani.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Njegov sin Branislav je popravljao mašine, a otkad je u penziji, on i Zlatica su više u selu nego u Zaječaru. S njima je često i unuk od kćerke, koga vode i dočekuju iz škole. Imaju i sina. Branislav i Zlatica, kada su u selu žive u jednoj kući, a Živojin u drugoj, u istom dvorištu.

“Nikada se zaista nisu svađali oko nekih krupnih stvari. Recimo, oko imovine, što je ovdje u Srbiji uobičajeno. Živojin je znao da ima zamjeri što su mu donijeli za ručak nešto što on baš ne voli. Ali, hrana nije razlog da se sa nekim posvađaš na “krv i nož”, posebno sa nekim ko je tvoje meso i da ga ubiješ. Šta mu je to trebalo sada? Ima 92 godine, umrijeće u zatvoru”, konstatuju sagovornici i izražavaju nadu da će se Branislav oporaviti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Žena odbila razgovor

Blic je pozvao i Zlaticu R., suprugu ranjenog i snahu osumnjičenog. Ona je bila svjedok pokušaja ubistva i pokazala je hrabrost kada je razoružala svekra da ne bi dokrajčio njenog muža. Ona, međutim, juče nije bila raspoložena za priču.
 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Nemojte ništa da me pitate. Sada ne želim da pričam sa novinarima”, kratko je rekla Zlatica.

Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SLUČAJ U BIH: Vozio pijan, odbio da da dokumente, pa pokušao da podmiti policiju

072info.com

TRAGEDIJA U BIH: Muškarca usmrtio grom

072info.com

BiH: Optuženi za pokušaj silovanja 12-godišnjakinje

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)