Portal 072info

Djetelina sa četiri lista je najjači simbol sreće: Dirljiva fotografija i poruka hrabrog Vede iz Zenice

Sjećate li se malenog Vedada Hadžića, dječaka iz Zenice, kojeg je početkom januara ove godine ekipa Hayat.ba posjetila u Roditeljskoj kući u Sarajevu. Tada smo mu ispunili veliku želju.

Od njegovog oca Jasmina ranije smo čuli kako je jedna od najdražih Vedinih pjesama „Kafanica laganica“ popularnog Semira Cerića Koketa. A, popularni pjevač je, kada smo mu otkrili Vedinu želju, odmah pristao i zajedno s nama posjetio ovog hrabrog dječaka u Roditeljskoj kući. 

Vedo nije mogao sakriti sreću kada je vidio Koketa. Tom posjetom obradovao se i on i njegovi drugari koji su smješteni u Roditeljskoj kući. Nije trebalo Vedu napominjati da zapjeva s Koketom. „Crven fesić“ su otpjevali, pa onda i „Kafanicu laganicu“. 

Ovaj slatki dječak lavovski se bori sa teškom bolešću. 

Njegov otac Jasmin na Facebooku objavio je lijepu fotografiju uz opis: „Odmor od trećeg ciklusa kemoterapija može da počne. Uživajte u životu. Volimo vas“.

A na fotografiji Vedo drži dvije djeteline sa četiri lista. On ih je pronašao. 

Djetelina s četiri lista je poznata kao najjači simbol sreće. Svaki list ove djeteline ima svoje značenje – prvi je za nadu, drugi za vjeru, treći za ljubav, četvrti za sreću.

Djetelina s četiri lista simbolizira također četiri godišnja doba i četiri strane neba. Kada čovjek vidi takav oblik i prihvati ga, prihvati vidnu i nevidnu ljepotu u svoje srce.

Hrabrom Vedi, drugoj djeci koja se lavovski bore, želimo svu sreću i da baš djetelina poput ove koju je Vedad pronašao, ulije još više nade u njihov život, ljubavi i bude korak ka ozdravljenju.

Hayat.ba

Podijelite članak
  • 243
    Shares