Portal 072info

Djevojci dali drogu, pa gledali kako umire

Srboljub Miljković, otac Jovane Miljković (23), koja je 19. novembra umrla od prevelike doze droge u Radničkom naselju u Leskovcu, traži strogu kaznu za dvojicu mladića, osumnjčenih da su joj dali drogu

 – Oni su ubili moje dijete i tražim da se kazne za ubistvo, a ne za krivična djela koja im daju odstupnicu da za godinu dvije izađu iz zatvora i nastave da ubijaju drogom – kaže ožalošćeni otac, koji je kćerku sahranio prije dva dana na Svetoilijskom groblju.

Policija je ranije saopštila da je uhapsila, a istražni sudija odredio je pritvor, I. K. (27) iz Leskovca zbog sumnje da je omogućio uživanje opojnih droga 23-godišnjakinji od kojih se predozirala i umrla, kao i M. S. (28) iz istog grada, zbog sumnje da djevojci nije pružio pomoć. Tragedija se dogodila u kasnim večernjim satima u kući oca I. K. u Vlajkovoj ulici u leskovačkom Radničkom naselju, poznatom i po stecištu narkomana i dilera droge.

Srboljub ne zna kako se njegova kćerka našla u takvoj situaciji jer je Jovana nekoliko dana ranije otišla kod starije sestre i svoje majke, njegove bivše žene. Jovana je radila u jednoj tekstilnoj fabrici.

– Primila je platu, kupila sebi mobilni telefon i otišla kod majke, da malo promijeni sredinu. Ne znam šta se dešavalo tog dana, ali sam siguran da se ranije nije drogirala. Ja bih to znao. Iz kuće nije izlazila osim do posla. Siguran sam i da me je dozivala prije nego što je umrla. Noćas me je probudio njen glas. Zvala me je. Ona mi je bila i kćerka i sin, bila mi je sve – priča i plače otac.

Policija ga je o smrti kćerke obavijestila tek sutradan, oko 11 časova. Niko mu od nadležnih nije objasnio kako je došlo do tragedije i šta se dešavalo u stanu u Vlajkovoj ulici.

– Nigdje nema njene zlatne ogrlice i njenog novog mobilnog telefona, pa sumnjam da je i pokradena. Pričali su mu da je navodno bila mrtva 24 sata prije nego što je pozvana policija i da je kuća u kojoj je pronađena bila besprijekorno uredna – prepričava otac djevojke koja je umrla od prevelike doze droge.

depo.ba

 

Podijelite članak