Djevojčica (14) nestala na putu prema školi, majka tvrdi da je kidnapovana

Djevojčica (14) nestala na putu prema školi, majka tvrdi da je kidnapovana

Djevojčica Vanja Gjorčevska (14) iz Skoplja nestala je prije četiri dana, a u potragu se uključio i Interpol.

Vanja je u ponedjeljak krenula u školu u 7:20 i već u 7:35 sati nije bila dostupna, a roditelje je alarmirala nastavnica nakon što se djevojčica nije pojavila u školi.

Intezivna potraga

Informacije o njenom nestanku objavljene su i na platformi “Pronađi me” koja je dio mreže “Amber Alert” u Evropi.

Kako su saopćili iz tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku djevojčice.

– Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalaženju djevojčice. Također smo u stalnom kontaktu sa porodicom. Održan je niz razgovora sa bliskim ljudima i sa osobama za koje mislimo da je bila sa njima u kontaktu. Provjeravaju se informacije, video materijali i preduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja, pojasnio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Toni Angelovski.

Prema riječima majke Zorice, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska i nije se žalila na probleme.

Majka sumnja da je kidnapovana

Zorica je rekla da Vanja nije imala problema sa maltretiranjem, da porodični odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja. Majka je izrazila zahvalnost za rad policije koja je formirala specijalni tim i čini sve da pronađe Vanju.

– Sumnjam da je kidnapovana. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Moja drugarica mi je napisala da nije došla na čas, u stalnoj smo komunikaciji sa njom i javim joj ako je Vanja bolesna i ne može da dođe u školu. Vanja ima 14 godina i ide u deveti razred. Ne izlazi mnogo, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće. Provjerili smo sve njene naloge na društvenim mrežama, imam sve njene lozinke i nema ničeg sumnjivog. Vanja nije takva djevojka i nema mnogo postova. Zaista sumnjam da je kidnapovana, daj Bože da griješim, rekla je Vanjina majka za Mms.mk.

Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamno smeđu kosu, smeđe oči, nosi fiksnu protezu i ima mladež na desnoj strani lica.

U trenutku nestanka na sebi je imala plavu majicu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima i bijele patike sa smeđim prugama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE