Djevojčica (3), čiji su roditelji i brat poginuli, u stabilnom stanju: Premještena na drugi odjel

Trogodišnja G.K., čiji su roditelji i brat poginuli u saobraćajnoj nesreći u subotu navečer kod Mostara, jutros je premještena sa Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje na Odjel za dječiju hirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, potvrđeno nam je iz ove bolnice.

– Njeno trenutno stanje je stabilno, iako je zadobila teške tjelesne povrede koje su još uvijek opasne po život – rečeno nam je iz SKB Mostar.

Također, kazano nam je i da će L.M. (35) koji je hospitaliziran na Klinici za neurohirurgiju danas biti otpušten na kućno liječenje.

On se, podsjetimo, nalazio kao suvozač u automobilu BMW, kojim je upravljao L.Š. (22) a koji je prošao neozlijeđen. Također, iz ovog vozila su povrijeđena još dva saputnika, R.V. (45) i K.J. (24), koji su hospitalizirani na Odjelu hirurgije Kantonalne bolnice „dr.Safet Mujić“ i stabilnog su zdravstvenog stanja, a kako nam je rečeno, u toku je dodatna dijagnostika.

Sahrana porodici Krstić, koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic, supružnika Borisa ( 35) i Marijane (34) i njihovog devetogodišnjeg sina, Roberta bit će obavljena sutra.

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić utorak je proglasio Danom žalosti.

Također, sutra će u Čitluku biti obavljena sahrana i Mati Primorcu (46), koji je upravljao BMW-om X5.

Podsjetimo, u nesreći je učestvovao i automobil Mercedes, za čijim je volanom bio Mile Doko (31).

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE