Djevojčica (9) kilometrima pješačila da spasi otetog brata

Djevojčica (9) kilometrima pješačila da spasi otetog brata

Hrabra 9-godišnja djevojčica nosila je svog malog brata kilometrima po mraku i čudesno se vratila do trgovine gdje je muškarac ukrao majčin automobil dok su sjedili na zadnjem sjedištu, kažu vlasti lokalnim novinskim kućama.

Majka petero djece rekla je za KVVU da je parkirala svoj automobil ispred ulaznih vrata 7-Eleven u sjevernom Las Vegasu i ostavila svoje dvoje djece u autu s upaljenim motorom i zaključanim vratima dok je koristila bankomat unutra.

Uspostavila je kontakt očima s muškarcem, kojeg je za novinsku kuću opisala kao “lošeg duha”, dok je sjedio za automatom blizu ulaznih vrata.

Rekla je da je ustao i otišao do njenog auta te pogledao unutra, pa se vratila do auta kako bi mu se suprotstavila.

“Moja kćerka je trčala pet blokova od trgovine s mojom 11-mjesečnom bebom, bez cipela”, rekla je majka djevojčice za KVVU, prenosi “Fresno”.

Optuženi otmičar suočava se s mnoštvom optužbi, uključujući: zlostavljanje/zanemarivanje djeteta prvog stepena, otmicu drugog stepena, veliku krađu motornog vozila, nesmotrenu vožnju, neposlušnost vozača policajcu za mir/ugrožavanje drugih, dužnost zaustavljanja na mjestu nesreće, suspenziju vozačke dozvole, nekorištenje sigurnosnog pojasa pojasa.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE