Djevojčica iz Zenice nije liječena niti je preminula u KCUS-u

kcus 4
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) demantirali su danas informaciju koju su jučer objavili pojedini mediji da je u KCUS-u preminula desetogodišnja štićenica doma za nezbrinutu djecu “Dom porodica” iz Zenice.

Istakli su da djevojčica iz Zenice nije liječena ni na jednoj klinici KCUS-a.

– U cilju istinitog informisanja javnosti obavještavamo vas da na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a nije liječena niti je preminula desetogodišnja štićenica doma za nezbrinutu djecu “Dom porodica” iz Zenice. Djevojčica nije liječena ni na jednoj klinici KCUS-a.

Navedenu netačnu informaciju objavili su pojedini mediji 17.januara 2023.godine, uz fotografije KCUS-a. Molimo vas da objavite istinitu informaciju kako bi građani bili ispravno informisani – navodi se u saopćenju Klinike za infektivne bolesti KCUS-a.

Doktori su dijagnosticirali meningitis, koji je zahvatio oko i glavu, a nesretnoj djevojčici nije bilo spasa, objaviljeno je jučer. Pojedini mediji objavili su da je desetogodišnjakinja iz Zenice prebačena u KCUS, gdje je i preminula.

Faktor

GODISNJICA
MARKETING