6f6f992534ed7efa84bbb9c653b3cd21
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 15, 2021 @ 18:55
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Jedanaestogodišnja devojčica jedina je preživela u avionskoj nesreći u Michiganu u kojoj su u subotu poginule četiri odrasle osobe, saopćila je policija.

NER FIT

Šerif okruga Charlevoix, poručnik William Church, rekao je da su žrtve bile u dvomotornom lakom prigradskom avionu kada se srušio u blizini ostrva Beaver, smještenog na sjevernom kraju jezera Michigan.

Federalna uprava za avijaciju (FAA) saopćila je da se avion BN2P Britton-Norman srušio oko 14.30 sati.

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država (USCG) je izvodila trenažni let u tom području i odgovorila je na poziv upućen sa odašiljača za hitne slučajeve koji ih je obavijestio o nesreći, navodi se u tvitu iz USCG Great Lakes.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Članovi posade helikoptera sletjeli su i ponudili pomoć te su uspjeli da podignu i prevezu 11-godišnjakinju i odraslog muškarca u bolnicu McLaren u Petoskeyju – stoji u tvitu, prenosi CNN.

Djevojčica je podvrgnuta kompresijama grudnog koša u helikopteru na putu do bolnice, a muškarac je kasnije proglašen mrtvim u bolnici.

Šerif Church identificirao je žrtve nesreće i u pitanju su Kate Leese i Adam Kendall, te Mike Perdue, iz Gaylorda, njegova neimenovana 11-godišnja kćer i pilot čije ime vlasti u ovom trenutku ne objavljuju.

U nesreći su poginula i dva psa.

FAA i Nacionalni odbor za sigurnost transporta istražuju uzrok nesreće.

LIDER