Djevojčica popila šaku lijekova, pedofil se ubio

pedofilija ilustracija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Osuđeni Radoslav K. (58) iz Gornjeg Milanovca, za koga je utvrđeno da je pune dvije godine seksualno zlostavljao trinaestogodišnju djevojčicu iz istog grada, u ponedjeljak je izvršio samoubistvo.

On je pucao u sebe iz lovačke puške u kući u Kalimanićima, selu u kojem je boravio sa nanogvicom, čekajući da bude sproveden u zatvor na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od šest godina. Kako se nezvanično saznaje, dan ranije je samoubistvo pokušala i žrtva zlostavljanja – trinaestogodišnja djevojčica, koja je popila šaku lijekova ali, srećom, ljekari su uspjeli da joj spasu život.

Prema saznanjima, sve vrijeme istražnog postupka, a i kasnije dok je bio u pritvoru, pedofil je nalazio način da bude u posrednom kontaktu sa žrtvom. Nakon što je iz pritvora sproveden u roditeljsku kuću u obližnjem selu, gdje je trebalo da bude pod nadzorom do odlaska u zatvor, djevojčica je taksijem dolazila kod njega.

“Istragom smo došli do dokaza da je djevojčica, nakon što je njen zlostavljač napustio istražno odjeljenje Okružnog zatvora u Čačku, taksijem odlazila kod njega u kuću, gdje je boravio čekajući da bude sproveden u zatvor”, saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Nepoznanica je kako je zlostavljač stupio u kontakt sa žrtvom, kao i to odakle mu oružje kojim se ubio. Procedura nalaže da se detaljno pregleda objekat i prostor u kojem boravi lice u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, što je i učinjeno. Pretpostavlja se da mu je oružje neko naknadno donio.

Ono što je posebno zgrozilo javnost je da je, navodno, majka žrtve, znala za zlostavljanje, a to se, kako se saznaje iz istrage, moglo naslutiti i po tome što ona tokom istrage nije željela da sarađuje sa policijom i istražiteljima, te da je čak davala podršku zlostavljaču koga poznaje od djetinjstva. 

Novosti.rs