Djevojčica poslala pismo uginuloj maci u raj, dobila je odgovor: “Želim da znate da sam dobro”

Screenshot 11 119

Petogodišnja Nevaeh Lowe iz Surrey u Engleskoj bila je shrvana kada je uginula njena voljena maca i najbolji prijatelj Tin Tin.

Malena se brinula da će Tin Tin biti sam pa mu je napisala pismo i adresirala ga za “Raj”. Njena mama Tamara joj je rekla da je “nebo” predaleko da bi pismo stiglo, ali je djevojčica insistirala i pismo je ubačeno u poštansko sanduče. Nevjerovatno, ali dobili su odgovor poštom sedam dana kasnije.

Poštar iz Royal Maila primijetio je pismo i odlučio je odgovoriti, u ime mace Tin Tina. U pismu joj je objasnio da je morao otići u raj, i da ne brine za njega. Poslao joj je i igračku-mačku i knjigu da joj mama čita kada god je uhvati nostalgija.

Tamara je rekla svojoj djevojčici da se njena mačka transformirala u zvijezdu, a u pismu koje je dobila natrag je, koje slučajnosti, pisalo da će, kad god pogleda u nebo, najsjajnija zvijezda biti Tin Tin i da je sluša.

“Želim da znate da sam dobro i stekao sam nekoliko lijepih prijatelja ovdje, jedan od njih se zove Tibbles i hrče tako glasno kad zadrijemavamo. Anđeli me hrane i brinu se o meni. Znam da si tužna što nisam tu s tobom, ali molim te, nemoj biti”, pisalo je.

Majka Tamara bila je iznenađena kada je stiglo pismo. Kazala je da je malenoj Nevaeh upravo to i trebalo – da se oprosti od voljenog prijatelja. Sada mirnije spava. Imala je samo riječi hvale za ono šta je poštar učinio, rekla je i da je pronašla poštara, ali nije uspjela razgovarati s njm već s njegovom suprugom koja joj je pojasnila da i oni imaju mace i potpuno razumiju malenu Neveah.