Djevojčici Emi Isić je potrebna pomoć za nastavak liječenja u Zagrebu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Djevojčica Ema Isić, koja ima više dijagnoza među kojima su cerebralna paraliza i epilepsija, bila je jučer na pregledu u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu i preporučeno joj je da dođe za šest dana kako bi ponovo uradila specijalstičke preglede. Dina Isić, majka djevojčice, napisala je na Facebook grupi Dina Ema kako je djevojčica uprkos napretku od prošle godine prestala ići na vježbe zbog nedostatka novčanih srestava, te kako od ranih jutarnjih sati ima povišenu temperaturu i epileptične napade.

“Jučer smo bili na pregledu kod doktora u Zagrebu, preporuka je da dođemo za šest dana u njihovu dnevnu bolnici ‘Goljak’, uradimo ponovno sve specijalističke preglede… Predračun nam ne mogu dati, jer nisu sigurni koji će pregledi biti neophodni, a trebalo bi da ode kod fizijatra, ortopeda, neuropedijatra, logopeda, defektologa, psihologa, da uradi senzornu ingerenciju, elektroencefalografiju mozga… Usto je potreban smještaj i prijevoz”, napisala je majka Dina.

Ema trenutno tri puta sedmično ide na profesionalne fizikalne terapije koje po terminu koštaju 30 KM. Termini kod logopeda koštaju 25 KM. Osim toga, Ema pije tri bočice dnevno hrane Fresubin, a jedna bočica košta 6 KM.

Paypal [email protected]

Uplate iz BiH – Ema Isić, Zaulica 13, Sarajevo
broj ziro racuna 3060372879020140
ADDICO BANK

Uplate iz Vana – Dina Isić, Zaulica 13, Sarajevo
devizni BA39102839150400987
Swift cod UBKSBA22
IBAN: BA391028391500400987
UNION BANK

Klix.ba