94877
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti

Korisnica TikTok-a Carolina McCauley iz Australije često dijeli jednostavne i efikasne trikove za vođenje domaćinstva na društvenim mrežama, a nedavno je podijelila i savjet za pranje bijelog veša bez hemikalija.

McCauley kaže da za pranje nikada ne koristi hemikalije poput izbjeljivača za veš, već se oslanja na sodu bikarbonu i bijelo sirće sa kvalitetnim deterdžentom.

Da bi odjeća što duže ostala bijela, dodaje, sušenje na suncu pomaže i vešu, a sa pomenutim sastojcima pere svu lakšu odjeću, od sportske opreme do krpa i peškira.

“Prvo provjerite da li je bubanj mašine čist, a prije nego što stavite prljavu odjeću u njega, sipajte pola šolje sode bikarbone”, kaže ona i u posudu za deterdžent nalijte malo bijelog sirćeta.

Savjetuje da se bijeli veš pere na visokoj temperaturi i suši na sunci kad god je moguće. Ovaj jednostavan savjet oduševio je njene pratioce na TikToku, prenosi The Sun.

@carolina.mccauley

🧺 Laundry Hack – how to get your white clothes whiter 🕊#laundryhacks #alwayslearning #homehacks #cleantok #cleaninghacks

♬ Scream & Shout – will.i.am