Djevojka povrijeđena u nesreći na Neurohirurgiji

Djevojka povrijeđena u nesreći na Neurohirurgiji

nesrecaaDjevojka Hana Sarajlić, koja je zadobila teške povrede glave i prelom kostiju karlice u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći na Bulevaru, jutros je hospitalizovana na Odjelu za neurohirurgiju Kantonalne bolnice Zenica. Njen pratilac, mladi Kakanjac, Amer Krivokapa iste noći je, sa lakšim tjelesnim povredama, otpušten na kućno liječenje. Vozač Forda, Avdo Seferović iz Zenice, koji je u velikoj brzini automobilom oborio drvo i skrivio povrede mladića i djevojke, odbio je medicinsku intervenciju u Kantonalnoj bolnici. O zdravstvenom stanju povrijeđenih saznali smo od Aide Buro, portparolke zeničke bolnice. 

Još nije objavljeno je li vozač Forda, za kojeg očevici udesa tvrde da je Bulevarom vozio brzinom većom od 100 kilometara na sat i pri tom preticao više vozila uzastopno, bio pod dejstvom alkohola ili droge. – Od rezultata uviđaja i vještačenja koje će biti obavljeno u Sarajevu, zavisiće za koje krivično djelo će se vozač teretiti, – kazala nam je Aldina Ahmić, portparolka kantonalnog MUP-a. Okolnosti koje su dovele do udesa i vrsta krivičnog djela za koje će Seferović biti optužen, znaće se za nekoliko dana.    

Ova teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 19 sati na Bulevaru u blizini kafića Obala. Velikom brzinom, Ford Fokus karavan, udario je u drvo, oborivši ga na klupu na kojoj su sjedili 19-godišnji Amer i godinu starija Hana. Nakon toga, vozilo se prevrnulo i zaglavilo u krošnji drveta. Svi povrijeđeni su prevezeni na Urgenti odjel Kantonalne bolnice. 

(rtvze.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE