Djevojka rekla da se porodila kod kuće i da je ostavila bebu: Našli je mrtvu u kontejneru

Djevojka rekla da se porodila kod kuće i da je ostavila bebu: Našli je mrtvu u kontejneru

Žena iz prijepoljskog naselja Hašimbegovića polje, za koju se sumnja da je svoju novorođenu bebu bacila u kontejner za smeće je dvadesetogodišnja A.M. iz tog grada. Ona je na odjeljenje ginekologije Opšte bolnice u Prijepolju primljena zbog obilnog krvarenja, a na pregledu je ustanovljeno da je neposredno prije toga porođena.

– U bolnici je rekla da se porodila kod kuće i kad su je pitali gdje je beba, ona je odgovorila da ju je ostavila u komšiliku. To je bilo sumnjivo i policija je krenula u potragu za bebom, koja potom nije bila na adresi koju je rekla žena u bolnici. Nakon pretrage terena, pronađena je u kontejneru ispred kuće A.M. – rekao je za RINU jedan od očevidaca.

U pratnji policije na teren je izašla i odjeljenska babica koja je uzela bebu i pokušala da je oživi, ali već je bilo kasno pošto novorođenče nije davalo znakove života.

– Scena je bila užasna, beba je bez znakova života izvađena iz kontejnera. Nazirala se glava i noge, nakon toga su je zamotali u čaršaf i odnijeli, pretpostavljam u bolnicu – izjavio je očevidac.

Prema nezvaničnim informacijama, beba je u prijepoljsku bolnicu primljena blijeda, bez spolja vidljivih povreda.

Tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE