Djevojka skočila u izvor vode temperature 90 stepeni Celzijusa da spasi psa, u teškom je stanju

yellowstone national park
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Žena koja je zadobila ozbiljne opekline nakon što je skočila u vreli izvor u Nacionalnom parku Yellowstone kako bi spasila svog psa, sada se nalazi u kritičnom stanju.

Dvadesetogodišnja žena, čiji identitet još nije dostupan, u ponedjeljak je skočila u izvor s temperaturom vode oko 90 stepeni Celzijusa te je prevezena u bolnicu. Prema službi parka, zadobila je opekline “od stopala do ramena”.

Pas je uginuo

Njen pas je iskočio iz auta i zaletio se u izvor. Dvadesetogodišnjakinja je skočila u vrelo za njim, a iz njega je uspio izvući njen otac.

Pas je također izvučen iz termalnog izvora, ali je kasnije uginuo, piše NBC News.

U septembru je 19-godišnja radnica parka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena na 5 posto tijela kod gejzira Old Faithful.

Prema službi parka, u Yellowstoneu ima oko 10.000 hidrotermalnih izvora, od kojih su više od 500 gejziri. Do sada je u tome nacionalnome parku umrlo više od 20 ljudi nakon ulaska ili pada u termalne izvore.

GODISNJICA
MARKETING