Djevojka upozorila: Nikada ne nosite slušalice u ušima dok hodate sami…

Screenshot 5 13
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Imajte ovu situaciju na umu sljedeći put kada pojačate slušalice do kraja i tako hodate kroz grad.

Influencerica s adresom u New Yorku, Aylssa, podijelila je video ozbiljne tematike na TikTok u nadi da će što više djevojaka osvijestiti da nikada ne šetaju po gradu, ako su same, sa slušalicama u ušima.

Iako je svjesna da mnogi to vole jer joj je i samoj do nedavno bilo nezamislivo šetati bez muzike u ušima, Alyssa je ispričala kako ju je ta navika dovela u životnu opasnost, prenosi Večernji list.

Naime, imala je slušalice u ušima pojačane na najjače i gledala je video svoje prijateljice. Kako ništa nije mogla čuti oko sebe, nije primijetila muškarca koji hoda za njom. Na sreću, slučajna prolaznica vidjela je šta se događa pa je pokušavala dobiti pažnju Alysse i ukazati joj da se pazi. Dozivala ju je, ali bezuspješno, a naposljetku je pratila i nju i nepoznatog muškarca kako bi spasila influencericu.

Alyssa je tek na ulazu u zgradu primijetila ženu koja joj je pokazala muškarca koji je stajao malo dalje od njih, ozbiljnog izraza lica držeći nepoznati predmet u rukama. Kada je shvatio da su ga vidjele, pobjegao je.

Cijeli slučaj istražuje policija, a Alyssa moli mlade djevojke, ali i mladiće, da nikako ne ponavljaju njezinu grešku.

Osim što vas neko može pratiti, možete stradati u saobraćaju jer ne čujete zvuk automobila i drugih prijevoznih sredstava. Imajte ovu situaciju na umu sljedeći put kada pojačate slušalice do kraja i tako hodate kroz grad.