DJEVOJKE, OVO JE ZANIMLJIVO: Provjerite perete li svoju kosu na ispravan način?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iako vam ovo ne zvuči baš realno, manja količina šampona je bolja, jer se bolje raspoređuje po cijeloj kosi. Ako obično sušite kosu tako što je mnogo trljate ručnikom, to je potpuno pogrešno. Nemojte to raditi, jer to šteti vašoj kosi, već ju nježno i lagano obrišite.

Pranje kose vam možda izgleda kao jednostavan zadatak, međutim, bit ćete iznenađeni kada saznate koliko ljudi to rade pogrešno. Pravilno pranje kose će učiniti da nemate peruti i da vam kosa bude čistija i lepša.

Potpuno natopite kosu vodom. Koristite srednju temperaturu vode, dakle mlaku vodu. Utrljajte malu količinu željenog šampona u dlanovima vaših ruku, a zatim masirajte vlasište na području glave. Iako vam ovo ne zvuči baš realno, manja količina šampona je bolja, jer se bolje raspoređuje po cijeloj kosi. Masirajte tjeme šamponom vrhovima prstiju, ali ne previše energično, kako biste izbjegli petljanje.

Potpuno isperite kosu sve dok pjena ne nestane. Ovo je vrlo važan korak kako biste izbjegli brzo mašćenje kose, a ukoliko želite imati čistiju kosu, operite ju još jednom šamponom.

Stavite regenerator, ali isto malu količinu i to samo na vrhove! Ostavite regenerator na kosi nekoliko minuta (2 minute je sasvim dovoljno).
Poslije nekoliko minuta, skroz isperite kosu. Završite ispiranje kose sa hladnom vodom, jer tako ćete pokrenuti cirkulaciju.
Osušite kosu. Ako obično sušite kosu tako što je mnogo trljate ručnikom, to je potpuno pogrešno. Nemojte to raditi, jer to šteti vašoj kosi, već ju nježno i lagano obrišite.

Ako uvijek sušite kosu fenom, to nije dobro, jer toplina jako šteti kosi.

Sušite je fenom samo ako ste u žurbi ili ako je to zaista nephodno, ali držite ga 10 cm udaljenog.

GODISNJICA
MARKETING