Portal 072info

Đugum: Svašta se piše po medijima, vjerujem da će NK Čelik dobiti licencu za Evropu

Navodno riječ je o dugovanjima prema pojedinim igračima, a naš portal kontaktirao je generalnog direktora NK Čelik Ismeta Đuguma, kako bi dobili komentar vezan za klub s Bilinog polja.

“Ja sam jučer novinaru jednog medija, koji je ovo sve i pokrenuo kazao da mislim da ćemo dobiti licencu za Evropu, odnosno za Premijer ligu. Jutros čitam to na jedan skroz drugi način, tako da sam i ja iznenađen. Ono što ja znam kao generalni direktor kluba jeste da smo mi sve uradili kako bi dobili tu licencu već na Prvostepenoj komisiji, sada čekamo da vidimo, odnosno da se očituje komisija, koja će dati svoj sud” ističe Đugum.

Navodno je problem u vezi dugovanja prema bivšem igraču Stevi Nikoliću

“To nema veze uopšte s ovim licenciranjem, to je pojedinačan slučaj, komisija za status igrača ZDK je nedavno presudila u njegovu korist on je dobio čiste papire, ali postoji taj dug za koji mi mislimo da nije toliki, koliko igrač tvrdi. Uglavnom to nema veze s licencom, svakako da ćemo i to riješiti u što kraćem roku i nadamo se da ćemo dobiti licencu. Čudno je malo što se počelo pisati o tome kada Čelik igra dobro i kada je postao prijetnja za neke klubove u borbi za vrh tabele”, kazao je za SportSport.ba Ismet Đugum generalni direktor NK Čelik.

Podijelite članak
  • 23
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box