“dm” u BiH povlači proizvod sa polica, pozvali kupce da ga prestanu koristiti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

S ciljem zaštite potrošača, dm drogerie markt d.o.o. iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio tahini pasta od susama, 250 g.

Riječ je o proizvodu s rokovima trajanja 21.02.2025. i 25.02.2025. Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz dmBio asortimana, kao ni na druge rokove trajanja ovog proizvoda. Rok trajanja istaknut je na pakovanju.

Prilikom vlastite kontrole proizvoda zaključeno je da se ne može isključiti mogućnost prisustva salmonele u navedenom proizvodu. Unos namirnice zahvaćene salmonelom može izazvati dijareju, bolove u stomaku te povremeno povraćanje i blago povišenu temperaturu. Po pravilu navedene tegobe nakon nekoliko dana prođu same. U slučaju težih i dugotrajnijih simptoma potrebno je posavjetovati se s ljekarom.

Sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim rokovima trajanja dm poziva da ga prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

– Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za dm je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo se zbog nastalih neugodnosti ali i zahvaljujemo na razumijevanju – poručili su iz dm-a.