Do 2025. godine 97 posto velikih kompanija svakodnevno će koristiti umjetnu inteligenciju u svom poslovanju

resize 2

Na MWC 2021 u Šangaju zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, izjavio je da je Huawei fokusiran na 5G inovacije, posebno one koje mogu ubrzati digitalnu tranformaciju industrija, što će ubrzati oporavak globalne privrede od pandemije koronavirusa.

Pandemija je značajno ubrzala digitalizaciju globalne ekonomije i rast kompanija čije je poslovanje temeljeno na modernim tehnologijama, pa Huawei predviđa da će do 2025. godine čak 97 posto velikih kompanija koristiti AI u svakodnevnom poslovanju, a čak 60 posto prihoda svjetskih telekoma bit će generisano od strane industrijih korisnika. Predviđanja je iznio zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, danas, na prvom danu Mobile World Congress 2021. održanog u Šangaju.

Huawei je potpisao više od 1.000 ugovora za razvoj i implementaciju 5G industrijskih aplikacija u više od 20 različitih industrija te kontinuirano širi partnerski ekosistem koji razvija uređaje i aplikacije za zadovoljavanje specifičnih industrijskih potreba.

Ključna 5G rješenja koja Huawei nudi za ubrzanje digitalizacije industrija su 5G Super Uplink koji predstavlja rješenje koje donosi iznimnu brzinu uplink-a što pomaže kompanijama u rješavanju problema uskog grla u industrijskom internetu.

Hu je na kraju svoga govora zaključio da će Huawei kontinuiranim inovacijama nastaviti ostvarivati otvorena partnerstva sa svojim kupcima i partnerima kako bi pomogao industrijama da postanu digitalne, preduzećima da postanu pametnija, a svijet inkluzivnijim.

Copy

Na jučerašnjem otvaranju MWC Shanghai 2021 održan je forum Povezani za zajednički prosperitet, na kojem je Huawei uz podršku UNESCO-a okupio čelne ljude iz više zemalja, Centra za ekonomske studije okoliša na Univerzitetu Fudan, GDMA i The Papera, koji su raspravljali o važnosti globalnog oporavka koji ponajviše ovisi o mjerama za suzbijanje pandemije. Na tom forumu je prisustvovalo više od 1.000 učesnika iz više od 50 zemalja širom svijeta, a rasprave su uživo prenosili na osam jezika.

Viša potpredsjednica i direktorica uprave Huawei, Catherine Chen izjavila da u Huaweiju vjeruju kako je korištenje tehnologije namijenjeno svim ljudima te da digitalne tehnologije mogu znatno olakšati postizanje UN-ovi ciljeva. Chen je također pozvala kompanije širom svijeta da jasnim i čvrstim odlukama podrže razvoj tehnologije koja će omogućiti boljitak cijelom svijetu.

IZVORNoob
Prethodni članakTužna vijest iz Italije: U 22. godini preminuo fudbaler Atalante
Sljedeći članakVSTV utvrđuje prijedlog kandidata za sudije Ustavnog suda FBiH