DO KRAJA 2014: Facebook će od video-reklama zaraditi milijardu dolara

DO KRAJA 2014: Facebook će od video-reklama zaraditi milijardu dolara

Facebook1

Oglas dužine do 15 sekundi automatski će se emitovati bez zvuka. Ako korisnik uključi zvuk, video će početi da se emituje od samog početka, a ako nije zainteresovan za reklamu, dovoljno je da stranu skroluje nadole.

Kompanija Facebook zaradiće više od milijardu dolara do kraja 2014, i to samo od video-reklama, navodi se u izvještaju finansijske korporacije Morgan Stanli. Taj način oglašavanja Facebook planira da uvede do kraja ove godine.
To bi predstavljalo jedan procenat svih troškova predviđenih za televizijsko oglašavanje u SAD. Morgan Stanli predviđa da bi do 2020. video-reklame Facebook-u mogle da donesu dobit od čak 6,5 milijardi dolara. U izvještaju, koji je prvenstveno baziran na izvorima Bloomberg i The Financial Times, navodi se da bi video-oglasi bili plasirani krajem godine i da bi se najveći dio 2014. zadržali na američkom tržištu.

Kod evropskih korisnika ove društvene mreže stigli bi kasnije tokom 2014, u Aziji 2015, a na ostalim tržištima do kraja 2016. godine. video-oglas, dužine do 15 sekundi, automatski će se emitovati bez zvuka, ukoliko korisnik uključi zvuk, video će početi da se emituje od samog početka, ako korisnik nije zainteresovan za reklamu, dovoljno je da stranu skroluje nadole.

Kompanija već bilježi značajan rast u domenu prihoda od oglašavanja, pa je u drugom kvartalu on iznosio 1,6 milijardi dolara, što je rast od 61 odsto nego prošle godine u istom periodu. Kompanija, koja je nedavno poboljšala svoj servis News Feed, ipak neće biti jedina društvena mreža koji ima koristi od video-reklama. Prema istraživanjima, YouTube od video-reklama očekuje četiri milijarde dolara u 2013, i skoro 20 milijardi od 2020.

Izvor: bizilife.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica