Portal 072info

Do kraja godine Eko dom na Smetovima

Do kraja godine trebao bi se okončati najveći dio građevinskih radova na Izviđačkom  Eko domu na Smetovima. Kada bude dovršen,ovaj eko centar znatno će unaprijediti kvalitet zimovanja zeničke djece i omladine.

Izviđački eko dom na Smetovima, koji će biti sagrađen tik uz postojeći Izviđački odnosno radio dom, partnerski je projekat Saveza izviđača grada Zenice, Grada Zenice i Ministarstva prostornog uređenja ZDK.

Njegovom izgradnjom, kaže Zijad Softić, šef Službe za društvene djelatnosti, kvalitet zimovanja zeničke ali i djece i omladine iz drugih opština kantona, dobiće znatno viši nivo.

Odluka partnerskih strana o početku izgradnje eko doma na Smetovima donesena je na sastanku održanom u januaru i kao rok za dovršetak gradnje određena je tekuća godina.Eko centar prvenstveno će biti namijenjen zeničkim izviđačima ali će, ako se finansiranju projekta pridruže i drugi donatori, biti otvoren i za druge općine.

Grad Zenica i ZDK i na današnjem sastanku u sjedištu Gradske uprave,kaže nam Zijad Softić, iskazali su spremnost da zajedno realizuju ovaj projekat te da se najveći dio građevinskih radova obavi do kraja ove godine.

Vrijednost cjelovitog projekta je oko 400 hiljada maraka ali će ova predračunska vrijednost biti predmetom revizije.

Grad Zenica, sa svoje strane obezbijedio je i građevinsku parcelu i projekat Doma.  

RTVZE

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box