1 15
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 7, 2021 @ 17:10
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” iz Srbije, zajedno sa ruskim partnerima, do sada je proizveo 1,5 miliona doza Sputnjik V vakcine komponente jedan i dva, kazala je direktorica tog instituta Vera Stoiljković.

NER FIT

Ona je istakla da je Torlak zajedno sa državom, Vladom i Ministarstvom, uz ogromne napore, uspio da proizvede vakcinu protiv kovida.

– Sama ta činjenica da je tu vakcinu uspio da proizvede mali broj farmaceutskih kuća i država uopšte, daje na značaju kako našoj kući, tako i našoj zemlji – kazala je Stoiljković za RTS, prenosi Tanjug.

Osim vakcine protiv koronavirusa, “Torlak” je neposredno prije sezone distribuirao i svoju trovalentnu vakcinu protiv gripa, tako da je 200 hiljada doza na raspolaganju građanima Srbije.

Tekst se nastavlja nakon reklame

U skladu sa ugovorom koji su potpisali sa ruskom stranom, do kraja godine proizvest će još 2,5 miliona doza komponente jedan i dva.

– Nadamo se da će ta saradnja biti nastavljena, vakcina je odlična, efikasna, kvalitetna, bezbjedna i zaista je od srca preporučujemo za vakcinaciju – rekla je Stoiljković.

LIDER