jesen vremenska prognoza vrijeme zenica AA 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 19, 2021 @ 14:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno do umjereno oblačno vrijeme.

NER FIT

U subotu se očekuje većinom mala do umjerena naoblaka. Prijepodne više oblačnosti na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama će biti magle. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18.

U nedjelju po kotlinama u Bosni prijepodne će biti dosta magle. Pretežno sunčano u drugoj polovini dana. Umjereno povećanje oblačnosti sa juga od poslijepodnevnih sati. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri stepeni, na jugu zemlje do devet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti kišu. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje od osam do 12. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Tekst se nastavlja nakon reklame

LIDER