Portal 072info

Dobar nastup zeničkih skakača

Proteklog vikenda u Mostaru su održani 451. skokovi u vodu sa Starog mosta. U konkurenciji 60 skakača iz cijelog regiona učestvovalo je pet Zeničana, Sanel Duvnjak, Mustafa Šarić, Muhamed Mahmić, Alis Zlatić i Vladan Popović.

Najbolji rezultat ostvario je Muhamed Mahmić, koji je osvojio treće mjesto u disciplini skokovi na glavu-lasta. Za ovog mladog zeničkog skakača bilo je ovo treće učešće u Mostaru.

Zenički skakači su skromni, ali prije svega hrabri momci. Ne traže mnogo. Ono što ne mogu organizovati u svom gradu veoma uspješno rade u drugim mjestima. Na njihovu inicijativu organizovani su skokovi u vodu u Jajcu.

Traže ih širom BiH i regiona. Posljednje takmičenje u skokovima u vodu organizovano je u Zenici prije pet godina. Rado bi ponovo bili domaćini jednog takmičenja u svom gradu, ali ne mogu bez pomoći šire društvene zajednice.

Do kraja sezone zenički skakači učestvovat će na takmičenjima u Bugojnu, Jajcu, Srbiji i drugim mjjestima. Sredinom septembra u Mostaru će se održati Svjetsko prvenstvo, za koje je Mustafa Šarić već dobio pozivnicu.

 

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box