Portal 072info

Dobili blizance, curicu zadržali, a bolesnog brata odbacili

Pattharamon Janbua pristala je biti surogat majka zbog teške financijske situacije. Australski par tražio je da pobaci kada je otkriveno da je jedna beba bolesna. Ona je to odbila.

Surogat majka iz Tajlanda primila je više od 70 tisuća dolara u donacijama da se brine o svom šestomjesečm sinu Gammyju nakon što ga je australski par odbio odvesti kući jer ima Downov sindrom.

Australci su 21-godišnjoj Pattharamon Janbuai platili 11.700 dolara da im rodi dijete, no kada je rodila blizance, dječaka i djevojčicu, samo su nju odveli kući u Australiju. U bolnici ju je preuzeo njihov agent koji Tajlanđanki nikad nije isplatio preostalih 2341 dolara, piše Daily Mail.

Da žena nosi blizance par je saznao kada je bila tri mjeseca trudna. Zbog toga su joj odlučili platiti dodatnih 1673 dolara. Mjesec dana kasnije saznali su da jedna od beba ima Downov sindrom i zatražili pobačaj. Ona je kao budist koji to smatra grijehom odbila njihov prijedlog.

Tviteraši bijesni

Iako je surogat majkom pristala biti zbog teške financijske situacije, danas drugim Tajlanđankama poručuje da ne misle samo na novac jer ako nešto krene po zlu nitko im neće pomoći i beba će biti napuštena od društva.

Ipak, ona je naišla na dobre ljude pa je za Gammyja pokrenuta online kampanja. Mole se svi koji mogu da doniraju novac za dječaka s Downom i urođenim srčanim tegobama kako bi mogao otići na operaciju i poboljšati kvalitetu života.

Jedan liječnik za dječaka je donirao 3000 dolara, a priča je pokrenula lavinu bijesnih komentara na Twitteru. Korisnici društvene mreže zgroženi su ponašanjem australskog para.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box