Portal 072info

DOBOJ-JUG / Kiša ne prestaje: Opet taj 14. maj, ovo je nemoguće…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iza mještana Doboj-Juga je duga i besana noć, budući da su zbog kiše koja ne prestaje padati poplavili brojni stambeni objekti. 

Ekipa “Dnevnog avaza” provela je noć s hrabrim mještanima koji su pokušavali ispumpavati vodu, spasiti stvari iz kuća, ali i poslovnih prostora. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Tačno na današnji dan, taj 14. maj kada je prije pet godina sve poplavilo, sad opet. Ovo je nemoguće. Ako nastavi padati, sve će poplaviti – govorili su mještani. 

Najkritičnije je bilo u Novom Naselju. Tamo su sve kuće poplavljene, a stanovništvo evakuirano. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Na licu mjesta zatekli smo brojne pripadnike Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, vidno zabrinute mještane, a policijska patrola cijele noći obilazila je ugrožena područja. 

– Prije nekoliko dana su ljudi dobili upozorenje da izađu iz kuća, a stvari prenesu na viši sprat. Međutim, niko nije vjerovao da će opet, tačno na današnji dan, baš kao prije pet godina, voda učiniti svoje – priča nam mještanin Novog Naselja dok gleda kako mu je kuća preplavljena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Ništa bolja situacija nije bila ni u Matuzićima kod Doboj-Juga, gdje nivo vode i dalje samo raste, a u jednom momentu najviše pomoći upućeno je upravo u ovo mjesto.

I dok s pogledima punim nade ka nebu, vidno preplašeni mještani Doboj-Juga, gdje je u pojedinim mjestima policija naredila evakuaciju, čekaju da prestane padati kiša, uprkos tome što su noć proveli na otvorenom ne odustaju od napora da pumpama i mašinama spriječe vodu koja plavi sve pred sobom.

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 75
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6