Portal 072info

Doboj: Manje plate gradskim funkcionerima

Gradskim funkcionerima, službenicima i direktorima javnih ustanova i preduzeća u Doboju, a koja su u vlasništvu grada, umanjene su plate od pet do deset odsto, izjavio je predsjednik Skupštine grada Esmin Mahmutović.

Mahmutović je naveo da su odlukom Skupštine grada primanja funkcionera u Administrativnoj službi umanjena za 10 odsto.

“Za pet odsto umanjena su primanja načelnicima odjeljenja, sekretaru Skupštine grada, šefu i sekretaru kabineta gradonačelnika, starješini Teritorijalne vatrogasne jedinice, koordinatorima i savjetnicima u Administrativnoj službi”, naveo je Mahmutović.

Za pet odsto umanjene su i plate direktorima u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač i većinski vlasnik grad Doboj.

Mahmutović je napomenuo da je ovo druga korekcija plata funkcionerima, službenicima i direktorima. Skupštinskom odlukom u septemrbu 2013. godine plate su im bile uvećane za pet odsto.

On je naglasio da su odbornicima i članovima radnih tijela Skupštine danas ukinute novčane nadoknade, pa će ubuduće primati samo odborničke paušale.

Odbornici su danas donijeli odluku i o ukidanju “bijelog hljeba”, kojom prestaje praksa isplaćivanja šestomjesečnih naknada gradskim službenicima nakon prestanka njihovog angažmana.

Istinito

Podijelite članak