U Doboju sinoć napadnuti bh. navijači

U Doboju sinoć napadnuti bh. navijači
DSC_0149
Ilustracija

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović potvrdila je Feni da, iako se ovo krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kako ga je okvalifikovao tužilac, vodi po prijedlogu oštećene strane, policija iz Doboja po službenoj dužnosti radi na pronalasku i identifikovanju osoba koje su oštetile tri vozila te nanijele povrede jednom navijaču.

“Sva saznaja koja je policija dobila od oštećenih upućuju da su tri do četiri mlađe osobe istrčale s polja, koje se nalazi pored magistralnog puta i bacili kamenje na kolonu navijača”, rekla je Stanimirović naglasivši da se radi na pronalasku ovih osoba.

Precizirala je da je sinoć oko 23.40 sati Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno da su u blizini semafora, na raskrsnici magistralnog puta M-17 i u ulici Svetog Save, nepoznate osobe bacile kamenje na kolonu vozila navijača koja se formirala u saobraćaju.

“Ta kolona vozila s navijačima nije bila organizirana, pa samim tim nije ni imala policijsku pratnju. Policija je odmah izašla na mjesto događaja”, rekla je Stanimirović i precizirala da su na benzinskoj pumpi “Nestro petrol” pronašli osobu iz Brčkog koja je prijavila oštećenje vozila “mercedes”.

Kilometar dalje, na drugoj benzinskoj pumpi, “Gazprom“, policija je došla do saznanja da je putnik u kombiju “mercedes“, koji je također bio u koloni navijača, povrijeđen i da je zadobio lakše tjelesne povrede i ukazana mu je ljekarska pomoć u Domu zdravlja.

Na toj benzinskoj pumpi policija je došla do saznanja i da je oštećeno još jedno vozilo, “golf 4”, vlasništvo osobe iz Tuzle.

O ovom slučaju obaviješten je tužilac, koji je ovo djelo okvalifikovao kao oštećenje tuđe stvari, ali ponovila je, iako se ovo krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kako ga je okvalifikovao tužilac, vodi po prijedlogu oštećene strane, policija iz Doboja po službenoj dužnosti radi na pronalasku izgrednika.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE