DOBRE VIJESTI IZ BEOGRADA: Ljekari Elmani prognozirali brz oporavak

DOBRE VIJESTI IZ BEOGRADA: Ljekari Elmani prognozirali brz oporavak

Elmana Sinanovic

Poznat nam je slučaj mlade Elmane koja je oboljela od bolesti mišića koja joj je uskratila samostalno kretanje. Elmana je imala niz humanitarnih akcija a sve s ciljem prikupljanja novca za liječenje u Beogradu i Turskoj, međutim,  došlo je do promjene planova jer je Elmana jučer otputovala u Beograd i uradila biopsiju mišića kao i sve genetske analize.

Ljekari su nakon niza pregleda dali Elmani veliku nadu i obećanje da će joj pomoći maksimalno i da će, prema njihovim prognozama, hodati normalno. Nakon ovih konstatacija za sada nema potrebe za odlazak u Tursku budući da stanje Zeničanke nije teško, te da će uz odgovarajuću terapiju i stalni nadzor ljekara biti oporavljena.

U narednih mjesec dana Elmana mora uraditi kompletan kardio pregled i otići na rehabilitaciju od 7 do 10 dana, a lijekove koje su joj propisali u Beogradu naručila je u Njemačkoj jer kod nas ih nema, te ponovo putuje u Beograd na dalje liječenje.

Sredstva koja su skupljena će ići za lijekove koji su naručeni, ali i za nastavak liječenja u Beogradu. Još jednom. Elmana se zahvaljuje svima koji su joj pomogli i obećaje da ćete biti ponosni na nju.

Valja napomenuti kako su sve naredne, planirane, humanitarne akcije obustavljene na čelu sa humanitarnim koncertom koji se trebao održati 3. jula budući da je do sada skupljen neophodan iznos za liječenje u Beogradu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS