Doček 2017. u Zenici: Za svakog ponešto

Nakon osmogodišnje pauze, Zeničani su ponovo u prilici da na otvorenom, na Trgu Alije Izetbegovića, organizovano proslave i dočekaju novu 2017. godinu.

Zvanična pres-konferencija tim povodom najavljena je za srijedu u prostorijama Gradske uprave. Zeničani će u Novu godinu ući uz više organizovanih manifestacija, programa i sadržaja za sve uzraste. Tehnički organizator dočeka je Udruženje Teatar, dugogodišnji partner Grada u kulturnim i projektima za mlade.

Odbrojavanje i vatromet

Zanimljiv i raznovrstan program za najmlađe posljednjeg dana 2016. odvijat će se od 12 do 15 sati uz Dječiju predstavu članova Dječije omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta, kao i članova NVO i Dječijeg parlamenta te Dječijeg hora Osnovne muzičke škole. Uz brojna iznenađenja, kako doznajemo, najmlađe će obradovati Djeda mraz sa prigodnim poklonima. U poslijepodnevnom terminu, od 15 do 17 sati, nastupaju članovi KUD-a Željezar i hora HKD-a Napredak Zenica, te Plesna grupa Stars.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Već od 18 sati pa do 1 sat poslije ponoći, doprinos proslavi dat će lokalni bendovi i popularni zenički DJ-evi: Aritmija band, Little Big Band i DJ Ruvex.
U finalnom dijelu programa od 22 sata pa do ponoći nastupa rok-grupa Divlje jagode, uz čije će zvuke, tradicionalno odbrojavanje i vatromet, Zeničani ispratiti staru i dočekati novu 2017. godinu. Sugrađanima bi se, doznajemo, trebao obratiti i čestitke uputiti gradonačelnik Fuad Kasumović.

Dobar dio Zeničana zbog ekonomske krize i “plitkog džepa” Novu godinu i blagdane dočekat će i provesti skromno kod kuće u krugu porodice i(li) prijatelja. Stara godina bit će ispraćena i u brojnim ugostiteljskim objektima, restoranima i hotelima. Novogodišnju noć u restoranu Staro pozorište Tapas d.o.o. Zenica po cijeni od 45 KM po osobi uz muziku i novogodišnju večeru dočekuje 400 sugrađana. Uz zeničku grupu Nemoguće vruće, u Multiplexu Ekran po cijeni od 15 KM uz doplatu konzumacije slavit će 300 ljudi. U Pivnici Gatto, uz zeničku grupu Unplugged NESH, za 15 KM po osobi te piće uz doplatu veselit će se 150 sugrađana svih generacija. Hotel Dubrovnik uz šampanjac i gala večeru, te zvuke orkestra Nostalgija, po cijeni od 70 KM dočekat će 300 gostiju. U hotelu Internacional neće biti dočeka jer se, prema riječima direktora – ne isplati.

Dočeka u novogodišnjoj noći nema ni u Domu penzionera, ali će se za 96 penzionera (stalnih korisnika usluga) i osoblje 28. decembra organizovati interna zabava. U motelu Almy nema organizovanog dočeka, ali restoran radi, kao i svakog dana, od 0 do 24 sata. Začuđujuće je da su nam u hotelu Zenica odbili dati bilo kakvu informaciju o planovima.

Evropske destinacije

Kako doznajemo, putem tri najveće turističke agencije nemali broj Zeničana već je uplatio turističke aranžmane, pa će novogodišnje praznike provesti u nekoj od ponuđenih 17 evropskih metropola ili na Jadranu. Iako svi tvrde da je kriza, u agencijama se hvale da je prodaja za 15-ak posto bolja negoli prošle godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

oslobođenje.ba