Portal 072info

DOČEK NA OTVORENOM NIJE BACANJE PARA: Zeničani protiv odluke Općine (VIDEO ANKETA)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Građani Zenice već pet godina mogu samo gledati na televizijskim prilozima kako to drugi bosanskohercegovački gradovi i njihove općine pokazuju interes da svojim građanima barem jednu noć u godinu posvete pažnju, te im omoguće organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom.

Posljednji zabiježeni doček na otvorenom u Zenici realizovao se 2009. godine, a nakon čega se svake godine pravdalo kako novčanih sredstava za takvo nešto nema. Interesantno je i to kako je novca nekada bilo, međutim najednom se novac za ovakvo nešto prestaje predviđati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Portal 072info već je pisao o mišljenjima građana Zenice koji žele da se ovakvo nešto organizuje, pa smo ponukani time ispred Udruženja građana 072info predali projekat za organizovanje dočeka na otvorenom u Zenici. Ponuđeni program predvidio je sve najsitnije detalje, a koji bi u svom programu ponudio zabavu za najmlađe, ali i za sve ostale dobi Zeničana i Zeničanki. 

Osim toga, koncept projekta temelji se na afirmaciji mladih i popularnih zeničkih talenata i izgrađenih estradnih ličnosti, stoga je upravo planirano da zenički pjevači, grupe i kulturno-umjetnička društva 31. decembra nastupaju u svome gradu, pred svojom publikom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stav Službe za društvene djelatnosti Općine Zenica, a ispred koje je za naš portal izjavila Fatima Srebrenica, kako je organizovanje Nove godine na Trgu Alije Izetbegovića bacanje para, a što je dodatno zgrozilo zeničku javnost.

Upravo smo iz tog razloga izašli na ulice grada Zenice, nastojeći saznati šta tačno misle njeni građani o stavu Općine Zenica?! Osim toga, pitali smo ih gdje će dočekati Novu 2015. godinu?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U nastavku pogledajte prilog…

POGLEDAJTE JOŠ: ANKETA PO GRADU: Zeničani se ne osjećaju sigurno

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME