Doček za Amela Tuku u Zenici će biti upriličen na Atletskom stadionu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Naš najbolji atletičar i osvajač srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi Amel Tuka u petak će sletjeti na sarajevski aerodrom gdje će se obratiti medijima, a u Zenici ga očekuje spektakularan doček. Organizaciju dočeka drugog najbržeg čovjeka na svijetu u utrci na 800 metara preuzeo je Atletski klub Zenica, dok će podršku pružiti Grad Zenica i Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Kako je za Klix.ba kazao predsjednik AK Zenica Suad Kaknjo, Amel Tuka će u Sarajevo stići u petak kada će se obratiti medijima na aerodromu oko 12 sati, nakon čega je planiran polazak za Zenicu gdje će biti upriličen spektakularan doček.

Kao i prije četiri godine kada ga je nakon bronzane medalje u Pekingu dočekalo više od 10.000 građana, i ovaj doček će biti organizovan na Atletskom stadionu u Zenici gdje je Amel trenirao i trenira kada boravi u ovom gradu.

Kaknjo je kazao kako se već uveliko provode aktivnosti na organizaciji dočeka bh. viceprvaka svijeta koji je donio mnogo radosti u srca bh. građana.

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING