Dodik: Cijena struje ostaje uvijek niska za naše građane

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

“Naša Elektroprivreda neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju”, rekao je Dodik, napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako RS već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

“Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum”, rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u RS za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

“Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti”, rekao je Dodik.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

“Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova”, rekao je Dodik.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE