Dodik: Da su Srbima 1995. ponudili ovo što imaju danas, rat u BiH ne bi bio završen

dodik
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentirao je jučerašnje izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da su i oni za vraćanje nadležnosti entitetu Republika Srpska, ali na miran način i kroz Parlament BiH.Dodik je rekao da ga te Šarovičeve riječi čude i ponovio svoj raniji stav da je za BiH najbolje vraćanje na “fabričke postavke”.

Kazao je da je rat u BiH završen tako što je RS odustao od nezavisnosti, ali i tako što joj je Dejtonski sporazum, odnosno Aneks 4 dao dovoljno jaku autonomiju da se kaže “u redu, potpisujemo”.

ČITAJ JOŠ:  Podnesena krivična prijava protiv Milorada Dodika: Napada ustavni poredak BiH

“Da su Srbima 1995. rekli ovo je novo ustrojstvo BiH i ponudili nam ovo što imamo danas, rat ne bi bio završen, niti bi potpisali taj sporazum”, naglasio je Dodik.

Ako je taj ustav zaustavio rat, dodao je Dodik, onda je on bio i najbolja mjera zajedničkog života.

“Vidim da je opozicija u RS-u, umjesto suočavanja sa problemom, odlučila da kreira atmosferu po kojoj Dodiku tobože pada popularnost pa mora da radi ovo ili ono”, zaključio je Dodik.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA ZA PRIMJER DRUGIMA: Nakon velikog koncerta ulice Zenice uredne i čiste

Šarović je jučer inače rekao da će se SDS uvijek zalagati da sve nadležnosti koje su na ovaj ili onaj način prenesene na državu budu vraćene pod okrilje entiteta.

“To treba da se desi na isti način kako su i prenesene na državu, a to je u Parlamentu i drugim državnim institucijama, prije svega glasovima SNSD-a”, kazao je Šarović. (klix.ba)

GODISNJICA
MARKETING