Portal 072info

Dodik dirnut reakcijom majki Srebrenice nakon napada na Vučića

Milorad Dodik
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da ga je “posebno dirnula” reakcija majki Srebrenice, nakon jučerašnjeg napada na premijera Srbije Alaksandra Vučića u Potočarima kod Srebrenice.

Zahvalio im se za reakcije koje su dale nakon tog događaja.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– I to je pravi odgovor. Na kraju njihov bol koji su doživjele ne može da zamjeni nikakva kvalifikacija tog događaja. One su izgubile najmilije kao i mnoge druge majke, braća, sestre…, na svih stranama na kojima su stradali u ratu – rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ratna dešavanja u Srebrenici Dodik je nazvao “ogromnim zločinom prema bošnjačkom narodu“.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Međutim, naveo je da udruženja majki Srebrenice ne treba da ulazi u politička pitanja, već da ostanu u onome što se odnosi na poštovanje njihovih stradalih u ratu.

On je ponovo podsjetio da je jedna od majki iz Srebrenice jučer molila Bila Clintona “da im napravi državu“ te da je to neprihvatljivo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

– Jučer se pokazalo da strasti koje su se raspirile proteklih sedmica, u nekoliko događaja, u osnovi onoga što se jučer desilo – ustvrdio je Dodik navodeći da je Vučić otišao u Srebrenicu i praktično pokazao kako on vidi politiku pomirenja i tako je njegovo prisustvo trebalo da bude shvaćeno.

Međutim dogodilo se, kaže, nasilje, s veoma opasnih namjerama onih koji su to organizirali“.

– Da nije bilo adekvatne reakcije iz osiguranja, koji su mahom bili iz Specijalne jednice MUP RS-a, očigledno da bi linč i stampedo koji je krenuo na Vučića, mogao da ima dalekosežne posljedice, samo da se zakasnilo s njegovom evakuacijom – naveo je Dodik.

Na pitanje koliko su narušeni srpsko-bošnjački odnosi nakon ovog slučaja, on je dodao da se mora razgovarati i da je to jedino rješenje.

– BiH možemo da napravimo samo kao zajedničku zemlju, dovoljono komotnu za sve i ona ne smije da bude organizovana ni za jedna narod ekskluzivno. Ako budemo sposobni da to uradimo možemo prevazići probleme – dodao je on.

Dodik je danas prisustvovao slavi “Izvorne Srpske demokratske stranke”, koju su, kako kažu, ponovo aktivirali nezadovoljni sadašnjom politikom SDS-a i Mladena Bosića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na ovoj slavi je, između ostalih, bio i haški osuđenik Momčilo Krajišnik, a Dodik je svoje prisustvo ovom skupu obrazložio time da je s njima bio u prvom sazivu parlamenta RS-a.

Fena


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6