Dodik: Evropa gura obećanje muslimanima iz 1995. da će im napraviti državu

mu
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da su mnogi pokušali da iskoriste priču o non-paperu “da bi usmjerili atak na Republiku Srpsku” te “da se ne može sakriti činjenica da se u evropskim strukturama sve više priča o enentualnoj promjeni granica u regionu”.

– Non-paper znači da je neobavezan, a svi su skočili da to komentarišu. To neko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara – rekao je Dodik za ATV,

Dodik je izjavio da evropske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

– Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majoriziraju i sad je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi RS, on je određen kao krivac – rekao je Dodik.

Dodik ističe da je lično posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom.

– Nikada nisam pozvao nekoga u rat niti pokušao da nešto učinim s tog stanovništva, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi – rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

Tvrdi da je uvjeren da “ovdje za srpski narod nema slobode dok Republika Srpska ne bude nezavisna i da je laž i priča o zajedničkoj nabavci vakcina u BiH”.

– Natjerali su nas na taj program COVAX, pa gdje smo stigli i šta smo dobili? To su učinili isti oni koji nam sada govore da trebaju ustavne promjene ili spominju evropski put s uslovima da treba sve ono što odgovara muslimanima, ali se ostavlja i dalje pitanje zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika i pozicije stranih sudija – rekao je Dodik.