Dodik: “Inckov zakon” neće biti objavljen u Službenom glasniku RS

dodik
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da RS zaključcima Narodne skupštine potvrđuje da je “suverena u odlučivanju i da nije destabilizujući faktor u državi”.

– Mi njima zauzimamo svoj proaktivan stav u aktuelnoj krizi i sa sebe skidamo klevetu iz Sarajeva da su svi problemi potpisani našim imenom i prezimenom. Ljudima u RS je jasno da nisu, ali neki spolja radije zadržavaju predstavu o našoj krivici – istakao je Dodik  za “Nezavisne novine”.

Protivno interesima

Naglasio je da mu nije poznato da se u državnim institucijama išta odlučivalo što je bilo protivno interesima RS ili zaključaka koje je usvojila skupština ovog bh. entiteta u julu prošle godine.

– Naravno da ne prihvatamo tzv. Inckov zakon niti će taj zakon biti objavljen u “Službenom glasniku RS”. Kako će dio međunarodne zajednice da riješi to pitanje, to prepuštamo njima – poručio je Dodik. 

Sporni zakon

– Ali mi ne želimo da sjedimo skrštenih ruku, čekajući milost neizabranih stranih državljana kad bi se oni mogli pozabaviti pitanjem spornog zakona. Sve vrijeme govorimo o tome da moramo da budemo suvereni u odlučivanju, mi ništa drugo ne radimo – zaključio je Dodik.